Sakarya Meslek Yüksekokulumuzda görevli öğretim üyeleri Prof.Dr. Ömer Hulusi Dede ile Dr. Nursel Kıratlı Yılmazçoban Rektör Mehmet Sarıbıyık tarafından ödüle layık görüldü.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurulu gerçekleştirildi. Eğitim ve öğretim süreçlerinin değerlendirildiği Kurul’da gerçekleştirdikleri projelerden dolayı öğretim üyeleri için de ödül töreni düzenlendi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen projesi nedeniyle Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından ödüle layık görüldü.

TÜBİTAK’ın ‘1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında projesi başarıyla sonuçlanan Sakarya Meslek Yüksekokulu Öğretim üyesi Dr. Nursel Kıratlı Yılmazçoban ile Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın ‘Cevher Hibe Destek Programı’ kapsamında destek alan projeyle de Prof. Dr. Ömer Hulusi Dede ödülünü Rektör Mehmet Sarıbıyık’tan aldılar.

Çevreci Projeler Hayata Geçiyor

Meslek Yüksekokulumuz öğretim üyesi tarafından hazırlanan proje TÜBİTAK’ın ‘1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında değerlendirilerek başarıyla sonuçlandı. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) Okulumuz Çevre Koruma ve Kontrol Programı Öğretim Üyesi Dr. Nursel Kıratlı Yılmazçoban tarafından sunulan ‘Kaynağından Musluğa: Tek Sağlık Yaklaşımı ile Su Temin Zincirinde Mikrobiyal Topluluk Kompozisyonu ve Antimikrobiyal Direnç Potansiyelinin Araştırılması’ başlıklı proje başarıyla sonuçlandı

Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın ‘Cevher Hibe Destek Programı’ kapsamında kabul edilen sürdürülebilir ve yeşil bir ekonomi ile üretim süreci için yaşam döngüsü analizi yetkinliğine sahip teknikerler yetiştirilmesiyle ilgili proje nedeniyle yine Sakarya Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ödüle layık görüldü. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık öğretim üyelerimiz adına proje yürütücüsü Prof. Dr. Ömer Hulusi Dede’ye 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurulunda ödülünü takdim etti.

Meslek Yüksekokulumuz Çevre Koruma ve Kontrol Programı öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ‘Yeşil Mutabakat Kapsamında Yaşam Döngüsü Analizi Yetkinliğine Sahip Teknikerler Yetiştirilmesi’ başlıklı proje, Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın ‘Cevher Hibe Destek Programı’ kapsamında kabul edildi. Yürütücülüğünü Prof. Dr. Ömer Hulusi Dede’nin yapacağı projede Dr. Öğretim Üyesi Nazire Pınar Tanattı ve Dr. Öğretim Üyesi Hülya Demirel araştırmacı olarak yer alacak.

Müdür 'den Tebrik

Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Recep Kılıç, meslek yüksekokulunun köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurguladığı açıklamasında “ okulumuz gerek sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirme noktasında gerekse de toplumumuza ve insanlığa faydalı projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar ülkemiz ve geleceğimiz için hayırlı olsun. Böylesine önemli projelerle ve ödüllerle bizleri onurlandıran değerli hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.