Ana içeriğe atla

Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Metalurji?

1. Deneyimli Akademisyenler

Metalurji programında mesleki derslere giren alanında uzman; 1 Profesör, 1 Dr. Öğretim Üyesi ve 1 Öğretim görevlisi olmak üzere 3 öğretim elemanı bulunmakta. Ayrıca, ders programında bulunan diğer dersler için, Meslek Yüksekokulumuz, ve diğer program ve bölüm hocalarımızdan da destek almaktayız

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Metalurji mezunları, çelik, alüminyum, demir gibi metallerin üretim ve işleme süreçlerini yönetebilirler. Metalurji laboratuvarlarında malzeme testleri yapabilir, malzeme seçimi ve tasarımı konusunda uzmanlaşabilirler. Ayrıca, metalurji sektöründe üretim, kalite kontrol, araştırma ve geliştirme gibi birçok alanda çalışma imkanı bulunmaktadır.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

SUBÜ’de bir çok alanda faaliyet gösteren 50 adet öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Öğrenci toplulukları hakkında bilgi almak için web sayfasını ziyaret edebilir, öğrenci topluluklarının sosyal medya hesaplarını takip ederek topluluklara üye olabilir ve etkinlik duyurularına ulaşabilirsiniz.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

Metalurji Programından mezun olan öğrenciler: Dökümhaneler, kaynaklı imalat, dövme, ekstüzyon, enjeksiyon gibi talaşsız imalat sektöründe, tahribatsız ve tahribatlı muayene yöntemlerinin yapıldığı kalite kontrol birimlerinde, seramik ve kompozit malzeme üretiminde, ısıl işlem ve yüzey sertleştirme alanlarında kendilerine çok rahat kariyer imkanı bulabilmektedirler.

Mezunlarımız, eğitimleri devam ederken eğitim amaçlı gönderdiğimiz fabrikalardan iş teklifleri de almaktalar.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

-Makine Resim Konstrüksiyon Programı
-Makina Programı
-Endüstriyel Kalıpçılık Programı
- Kaynak Programı

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

-Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım