1. Deneyimli Akademisyenler
Endüstriyel Kalıpçılık Programı, deneyimli akademisyenlerin öncülüğünde, sektördeki en son gelişmeleri ve teknolojileri öğrencilere sunan bir yol haritası sunar. Pratik odaklı derslerle desteklenen program, kalıp tasarımından üretim süreçlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsar. Öğrencilere 3+1 eğitim modeli ile işyerindeki becerileri geliştirme fırsatı verirken, sektör liderleri ile bağlantılar kurma imkanı da sağlar. Bu sayede mezunlar, endüstriyel kalıpçılık alanında güçlü bir temel ve uygulama deneyimiyle donanmış olur, sektörde başarıyla yerlerini alırlar. Ayrıca Endüstriyel Kalıpçılık programında, sanayinin öngörüleri, tavsiyeleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ders program ve içeriklerini güncellemek suretiyle endüstri 4.0 içerikli derslerle desteklenmiş, teknik ve sosyal yönleri gelişmiş, 3+1 eğitim modeli ile alanında uygulama tecrübesine ve kurum kültürüne sahip, gerekli teorik ve uygulamalı bilgiler ile öğrenciler yetiştirilmektedir.
2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar
Endüstriyel kalıpçılık Program mezunları endüstride; otomotiv, beyaz eşya, makine, imalat plastik ve tasarım firmalarının bünyesinde Kalıphane sorumlusu, ARGE personeli, Kalıp sanayisinde, talaşlı ve talaşsız imalat yapan Makine ve Metal atölyelerinde, Her türlü CNC işlemlerinin bulunduğu birimlerde, Firmalarda Teknik Resim uzmanlığı gerektiren birimlerinde, Endüstriyel fabrika ve atölyelerde, Firmaların tasarım birimlerinde, Yan sanayi işletmelerinde teknik servis, arıza-bakım-onarım, birimleri vb. yerlerde çalışabilecek yeterlilikte iş dünyasına hazırdırlar.
3. Sosyal ve Kültürel Ortam
Öğrencilerimiz için üniversitemiz bünyesindeki Kariyer Merkezi aracılığıyla etkinlikler ve fuarlar düzenlenmektedir. Eğitim dönemi boyunca alana uygun teknik geziler, uzman kişiler tarafından verilen eğitimler ve öğrenci kulüplerinin organize ettiği sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetler yer almaktadır. Üniversitemizin tüm şehirde aktif olarak bulunması etkinlikler açısından geniş bir yelpaze oluşturmaktadır.
4. TYÇ ve Akreditasyon
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik
İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.
Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.
+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.
2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.
Üniversite eğitimleri sırasında 3+1 eğitim modelini ile öğrencilerimiz, mezuniyet öncesinde işyeri deneyimi kazanma fırsatı bulmaktadırlar. Bu model sayesinde hem teorik bilgilerini hem de pratik becerilerini geliştirerek, kamu ve özel sektörde geniş bir kariyer ağına sahip olmaktadırlar. Mezun olduklarında ise Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili bölümlerde eğitimlerine devam ederek kendilerini daha da ileri taşıma imkanı bulmaktadırlar. Bu süreç, öğrencilerimizin hem akademik hem de profesyonel anlamda kendilerini sürekli olarak geliştirme çabalarının bir yansımasıdır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar
-Makina -Makine resim Konstrüksiyon -Mekatronik
(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri
-Makine Mühendisliği -İmalat Mühendisliği