1. Deneyimli Akademisyenler
Bölümümüzde Doçent, Dr. Öğr. Üyesi ve öğretim görevlisi kadrolarında, alanında uzman ve doktora derecesine sahip tecrübeli akademisyenler aracılığıyla teorik ve pratik çalışmalar gerçekleştirebilmektedir. Dersler birimimizde bulunan derslik ve bilgisayar laboratuvarlarında teorik ve uygulama düzeyinde gerçekleştirilmektedir.
2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar
Bilgisayar Programcılığı mezunlarının kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşların bilgi işlem, yazılım ve grafik tasarım departmanlarında Bilgisayar Teknikeri olarak görev almaları mümkün olabileceği gibi, kendi işyerini kurma olanağının yanı sıra ulusal ve uluslararası bilişim ve yazılım firmalarında serbest çalışma gibi imkânları da vardır. Kurumumuzda uygulanan 3+1 İşletmede mesleki eğitim sistemi sayesinde bir dönemini tamamen bölümle ilgili faaliyet gösteren bir işyerinde çalışarak geçiren mezunlarımız, akademi sonrası hayatlarına tecrübe sahibi ve iş dünyasına hazır bir şekilde geçiş yapmaktadırlar. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) yeterli puan almaları durumunda lisans tamamlamayı gerçekleştirerek Bilgisayar/Yazılım Mühendisi olmaları mümkündür.
3. Sosyal ve Kültürel Ortam
Öğrencilerimiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) biriminin gezi etkinliklerine katılabilirler. Ders aralarında ve boş zamanlarında araştırma yapmak, dinlenmek ve sohbet etmek için kütüphane ve kantin imkânlarından faydalanabilirler. Yüksekokulumuzda öğle ve akşam yemekleri verilmektedir. Öğrencilerimiz üniversite hayatı boyunca kendi kariyer planlamasına yönelik birebir veya online eğitimlere ek olarak çeşitli fuar, toplantı ve festivallere katılabilmektedirler.
4. TYÇ ve Akreditasyon
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik
İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.
Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.
+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.
2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.
Bilgisayar programcıları, endüstriyel, ticari, askeri ve tüketiciye yönelik geniş çaplı uygulamaları ve teknolojileri tasarlar, geliştirir ve gerçekleştirir. Gün geçtikçe daha çok ürünün ve sürecin bilgisayar içermesi ya da bilgisayarla etkileşmesi sonucu bilgisayar programcıları, geliştirdikleri uygulamalar ile bir taraftan yaşam kalitesini arttırırken diğer taraftan üretim ve dağıtım maliyetlerini iyileştirme hususunda taraflara katkı sunmaktadırlar.
Bilgisayar programcıları devletten özel sektöre birçok sahada iş bulabilmektedirler. Hatta ürün ve sistemleri için bilgisayar yazılımcısına ihtiyaç duymayan bir şirket bulmak zordur. Günümüzde bilgisayar yazılımcıları yaygın olarak mobil, web ve masaüstü uygulama geliştirme, akıllı sistemler, kontrol sistemleri, yeni otomobil teknolojileri, akıllı telefonlar, güvenlik sistemleri gibi bilgisayarların yeni uygulama alanlarında çalışmaktadırlar.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar
-Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon -Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon -Mekatronik
(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri
-Bilgisayar Bilimleri -Bilgisayar Mühendisliği -Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği -Bilişim Sistemleri Mühendisliği -Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri -İstatistik -İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri -Matematik ve Bilgisayar Bilimleri -Yazılım Mühendisliği -Yönetim Bilişim Sistemleri