Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu'nun "Sektörle Buluşma" etkinlikleri kapsamında Muhasebe ve Vergi Bölümü tarafından 12 Mayıs 2022 Perşembe günü SMMM Ahmet RAHMANLAR ve mezun öğrenci Yunus Emre ÇALIŞIR’ın katılımıyla “Dijital Dönüşümün Muhasebe Mesleğine Etkisi” konulu konferans düzenlenmiştir. Konferansa Muhasebe ve Vergi bölümü öğretim üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Vacide Karaman, Dr.Öğr.Üyesi Aydın ŞENOL, Dr.Öğr.Üyesi Hüseyin İSKENDER ve Dr.Öğr.Üyesi Aydın BAĞDAT da katılım sağlamıştır.

Sakarya MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte SMMM Ahmet RAHMANLAR, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile İşletme Yönetimi Programında öğrenim gören öğrencilerimizle mesleki deneyimlerini paylaştı. Dijitalleşmenin tüm sektörlere ve muhasebe mesleğine etkisi ile muhasebenin geleceğini nasıl şekilendireceği konusundaki düşüncelerini aktardı. Ayrıca e-belge ve e-defter uygulamalarının muhasebe mesleğinin icrasında sağlamış olduğu kolaylıklardan bahsetmiştir. Okulumuz Muhasebe ve Vergi Bölümü’nü birinci olarak tamamlayarak dikey geçiş sınavı (DGS) ile Maliye bölümüne geçiş yapan mezun öğrencimiz Yunus Emre ÇALIŞIR ise, öğrencilere defter beyan sistemi uygulamasını tanıtmış ve DGS sınavı deneyimini paylaşmıştır.