Sakarya MYO öğrencilerinden Teknofest’te önemli başarı

Bu sene 5.si düzenlenecek olan TEKNOFEST 2022’ye üniversitemiz meslek yüksekokullarından katılan tek takım olan “ByRock Team” ekibinin hazırlamış olduğu mobil oyun Turizm Teknolojileri kategorisinde finalist oldu.

Dr. Öğretim Üyesi Serkan Dereli danışmanlığında Turizm Teknolojileri kategorisi Yenilikçi Kültürel Tanıtım temasında yarışmaya katılan takımımız kültürel mekânların tanıtımını mobil oyun ile gerçekleştirmektedir. Oyunda “Nuriye” isimli ana karakter ekspres tren vasıtasıyla kültürel alanlara ziyaretler gerçekleştirmektedir. Her bir kültürel mekân oyunun seviyeleri olarak belirlendiğinden ana karakter vasıtasıyla sıradaki mekâna gelen oyuncu buradaki sorulara doğru cevaplar vererek bir sonraki mekâna gidebileceği durağa geçebilmektedir. Böylece oyun hem eğlendirip hem de kültürel anlamda önemli bir tanıtıma da vesile olmaktadır. Oyunun diğer önemli özelliği ise 7’den 70’e bütün yaş aralığına hitap etmesidir.

Sakarya MYO Mekatronik programından 1 öğrenci ve Bilgisayar Programcılığı bölümünden 7 öğrenciden oluşan “ByRock Team” ekibinde oluşan fikir, takım kaptanı Bayram Ali Bayrak tarafından bir girişime dönüştürülerek online platformlarda “Start Up” olarak yoluna devam edecek. Aynı zamanda oyunlarının IOS ve Android platformlarda rahatlıkla oynanabilecek bir yapıya kavuşturulacağını da belirten takım kaptanı şunları belirtti: “Hem fikrimizden hem de bu fikrin mobil platformda oyuna dönüşmesinden oldukça memnunuz, inanıyorum ki yarışmadan bir derece ile döneceğiz. Böylece bu da bizden sonraki öğrenci arkadaşlarımız için kalıcı bir motivasyona dönüşecektir.”

Yarışma finalleri 12-14 Ağustos tarihlerinde Rize’de gerçekleştirilecek olup öğrencilerimiz yapmış oldukları çalışmayı orada jüri üyelerine canlı olarak sunacaklar. Bu alanda bir derece alma ümidiyle orada yarışacak takımımıza başarılar diliyoruz.