Bu sene 5.si düzenlenecek olan Teknoloji Yarışması TEKNOFEST 2022’ye Sakarya Meslek Yüksekokulu’ndan Bilgisayar Programcılığı ve Mekatronik Programı öğrencilerinden oluşan “ByRock Team” isimli ekip ön değerlendirme aşamasını başarıyla geçti.

Turizm Teknolojileri kategorisinde Yenilikçi Kültürel Tanıtım temasında yarışmaya katılan takımımız mobil oyun vasıtasıyla ülkemizin gözde turizm mekânlarını tanıtmayı amaçlamaktadır. Özellikle mobil oyun sektörünün her yaştan kullanıcılara hitap etme cazibesinden ilham alarak yarışmaya hazırlanan takımımız bu sayede kullanıcıların bu mekânlara gitmeden buralarla ilgili bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Takım danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Serkan Dereli konuyla ilgili  “Takım kaptanı arkadaşımız ilk andan itibaren üniversitemizden bir mobil oyun ekibi çıkarmak niyetindeydi, bizde bir motivasyon olması açısından bu işe TEKNOFEST yarışmalarıyla başlamayı uygun gördük ve takımca Turizm Teknolojilerinin bu alanda bir tanıtıma ihtiyacı olduğu fikrinden hareketle bu kategoriden yarışmaya başvurduk. Özellikle takımımıza çalışma alanı sağlayan okul müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi İsmail Gümüş’e ve turizm alanıyla ilgili mentörlük yaparak takımımızı yönlendiren Dr. Öğr. Üyesi Recep Yıldırgan hocama teşekkür ediyor, öğrencilerimi can-ı gönülden kutluyorum” dedi.

Takım Kaptanı Bayram Ali Bayrak  ise "Amacımız Anıtkabir ve Aspendos Tiyatro alanlarının oyun karakterimiz “Nuriye” vasıtasıyla tanıtımının eğlenceli bir hale getirilmesidir. Oyunu tamamladıktan sonraki amacımız çalışmamızı Google Play Store ve App Store gibi platformlardan genelle paylaşmaktır. Tüm ekibimi yürekten kutluyorum" dedi.