Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu'nun "Sektörle Buluşma" etkinlikleri kapsamında Muhasebe ve Vergi Bölümü’nün 29 Aralık 2021 tarihindeki konukları Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SSMMMO) Başkanı Ertuğrul Kocacık, SMMM M.Oktay Ertem, SMMM Yıldıray Yılmaz ve Kaynarca S.S. MYO Müdürü Öğr. Gör. Nafi Filiz oldu. Seminere Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Gümüş, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İskender ve Dr. Öğr. Üyesi Aydın Bağdat da katıldı.

Sakarya MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Muhasebe Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu seminerde değerli konuklarımız Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programında öğrenim gören öğrencilerimizle mesleki deneyimlerini paylaştı ve muhasebe mesleğinin geleceği ile ilgili düşüncelerini aktardı.

“MUHASEBE SAYGIN BİR MESLEKTİR”

50 yılın üzerinde mesleki deneyime sahip olan SMMM M.Oktay Ertem, muhasebe mesleğinin her zaman çok saygın bir konumda olduğunu ve gelecekte de hem kamu idaresi hem de özel sektör için öneminin azalmayacağını ifade etti.

“+1 MODELİ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ”

Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SSMMMO) Başkanı Ertuğrul Kocacık, muhasebe mevzuatının ülkemizde şekillenme süreçlerini, e-uygulamalara geçiş süreçlerini anlatarak muhasebenin gelecekte yine önemli mesleklerden biri olacağını ifade etti. Ayrıca Üniversitemizde uygulanan ve SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile bir araya gelinerek bu kapsamda imzalanan işbirliği protokolünü öğrencilere hatırlatarak, 3+1 modelinin öğrencilere sağlayacağı katkının önemine vurgu yaptı.

Seminer sonunda Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Gümüş ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Aydın Bağdat tarafından konuklara teşekkür belgesi takdim edildi, toplu fotoğraf çekimi yapıldı ve öğrencilerle sohbet edildi.