Sakarya Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü birinci sınıf öğrencileri “Bugünden Yarına ‘Muhasebeci Olmak” konulu seminerdeydi. Muhasebe Mevzuatı ve Meslek Etiği dersi kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Hasan DEMİR tarafından düzenlenen seminer 03.01.2021 Pazar günü saat 16.00’da online olarak gerçekleştirildi. Seminerin konuğu YMM ve Bağımsız Denetçi Mustafa AK’tı. Seminerde muhasebe mesleğinin gelecekte daha da önem kazanacağı bu yüzden Muhasebe Bölümü’nü tercih eden öğrencilerin çok şanslı olduğu ifade edildi. İşletmelerin uluslararası faaliyetlerinin artması yanında ölçek olarak büyümeleri ve çoklu ilişkilere sahip olmaları bu işletmelerde muhasebenin öneminin artmasına yol açtığı, muhasebe mesleğinde yaşanan dönüşüme karşılık muhasebeci profilinin de değiştiği, daha iyi eğitim almış, daha dinamik genç muhasebecilere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğu gerçeğinin altı çizildi. Bununla birlikte muhasebe öğrencilerinin bilgi ve donanım olarak kendilerini geliştirmelerinin büyük önem taşıdığı dile getirildi.