Meslek Yüksekokulumuzda Dünya Engelliler Günü kapsamında “Eğitim ve Engellilik Semineri” verildi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Özen ile Şair ve Yazar Ömer Ali Kılıç Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Eğitim ve Engellilik konulu seminerde bir araya geldi. Özen, Federasyonunun Bedensel Engelliler için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek “ Yaptığımız tüm spor branşlarında toplumsal farkındalığı hedefliyoruz, bu bağlamda bireylerin sosyal ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi, toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve serbest zamanlarını etkin şekilde değerlendirmeleri amacıyla çalışmalarımız bulunmaktadır” dedi. Öğrencilere “Hayatta hiçbir zorluk sizlere engel olmamalı, azim ve hırsla yazılan başarı hikayeleri hiçbir engel tanımaz” dedi.

Konuşma engeli olduğu için babası ile programa katılan Ömer Ali Kılıç öğrencilerimize duygu ve düşüncelerini babası aracılığı ile paylaştı. Yerel bir haber sitesinde uzun zamandır köşe yazıları yazmakta olan Kılıç, özel bir aparat ve program vasıtasıyla yazı ve şiirlerini nasıl yazdığını gösterdi ve bu yolla duygularını paylaştı.

Program öğrencilerin soruları, karşılıklı duygu ve düşüncelerin paylaşılması ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.