Adapazarı Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil ÖRGEV’ in organizasyonu doğrultusunda okul bahçesine Çevre Koruma Teknolojileri ve İşletme Bölümü öğrencilerinin katılımı ile yürütülen ağaç dikme, sosyal sorumluluk projesi, amaçlandığı şekilde tamamlanmıştır.

Yapılan çalışmalarda;

• Okul A Blok ön bahçeye iki adet ıhalamur ağacı, 9 adet mazı çamı , 13 adet leylandi ağacı, 5 adet köknar ağacı ve bir adet yerli mavi ladin ağacı dikilmiştir. Dikilen ağaçlar tüplü olduğundan mevsimsel olarak herhangi bir sorun olmamıştır.
  • Amaçlanan sadece ağaçların dikimi değil öğrencilerimizde ağaç ve ağaç sevgisi konularında farkındalık oluşturmaktı. Öğrencilerimiz kendi harçlıkları ile küçük miktarlarda da olsa katkı sağlayarak sorumluluk almışlardır.
  • Ayrıca ağaçların dikimi konusunda bilgilendirilmiş ve kendilerinin ağaç dikimine katılımları sağlanmış, el emeği ile de katılım sağlanmıştır.
  • Öğrencilerimizin hem maddi hem de emek olarak katılımları onların ağaçların bakımları ( sulama ve gübreleme) konusunda da duyarlılığını artırmıştır.

Bu ağaçlandırma projemiz önümüzdeki yılda da diğer bölümlerimizin katılımları ile daha yaygınlaştırılarak devam edecektir.