İş dünyasına nitelikli elemanlar yetiştirmek amacıyla sektörle yakın ilişkiler içinde olan Sakarya Meslek Yüksekokulu, yeni eğitim öğretim dönemine “ ilk Ders Etkinliği” ile başladı. KOSGEB Sakarya İl Müdürü Onur Kurtçu, Girişimcilik Ruhunun önemini ve genç girişimcilere yönelik destekleri öğrencilerle paylaştı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ( SUBÜ) 2024-2025 akademik yılı başladı. “Bilgiyi Beceriyle Bütünleştiriyoruz” mottosuyla öğrencilerini sektörle birlikte yetiştiren üniversite, düzenlediği etkinliklerle iş dünyasının temsilcilerini öğrencileriyle buluşturuyor.

Sakarya MYO, akademik yılın açılışını İlk Ders etkinliğiyle gerçekleştirdi. Etkinlik öncesi Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Recep Kılıç ile bir araya gelen Kurtçu, SUBÜ’nün iş dünyası için önemli bir paydaş olduğunu vurgulayarak, Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun köklü bir okul olduğunu ve potansiyel genç girişimcilerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. MYO Müdürü Kılıç’da sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları sektörle birlikte yetiştirme hedeflerinde olduğunu belirterek, bu anlayışı ders içerikleri ve ders dışı etkinliklerle kararlı bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE KOSGEB DESTEKLERİ

“KOSGEB desteklerinin ülkemiz ekonomisine katkısı” konulu bir sunum gerçekleştiren İl Müdürü Onur Kurtçu, öğrencilere KOSGEB’in girişimcilere olan desteğinden bahsetti.

İlk ders etkinliğinin ardından Kurtçu’ya katılımından dolayı Sakarya MYO Müdürü Doç. Dr. Recep Kılıç tarafından “teşekkür belgesi takdim edildi.