DERS KAYDINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ HUSUSLAR

• 2018-2019 Bahar Dönemi derse yazılma işlemleri 28-30 Ocak 2019 (1-3 Şubat 2019 Açılmayan ders yerine farklı derse yazılma ve yazılma yapamayanlar için derse yazılma) tarihleri arasında SABİS üzerinden yapılacaktır.
  • Meslek Yüksekokulumuzda SABİS üzerinden derse yazılmanın tamamlanması için danışman onayı gerekmemektedir. (Dilekçe ile mazeretli yazılmada danışman onayı gerekir.)
  • Normal bir dönemde AKTS toplamı 30'dur. Alttan ders alma vb durumlarda 40 AKTS veya 30 AKTS + 2 derse kayıt yapılabilir. (Seçilen derslerin en yüksek AKTS değerine sahip olan 2 dersin dışında kalan derslerin AKTS toplamı 30’a eşit veya düşük ise kayıt işlemi kabul edilir.)
  • Mazeretli Ders Yazılma dilekçeleri 04-08 Şubat 2019 tarihleri arası Mazeretli Derse Yazılma Formu kullanılarak Danışmanlara teslim edilecektir. Form fotokopi odasından temin edilebilir.
  • Alt yarıyıldan daha önceden alınmayıp ilk defa alınacak veya devamsızlıktan kalınan (DZ) derslere öğrenciler öncelikle yazılmak zorundadır. (Başarı notu FF veya GR olan dersler öncelikle alınmak zorunda değildir.)
  • Öğrenci almış olduğu zorunlu bir dersten; dönemin dördüncü haftası sonunda, danışman onayı ile çekilebilir.
  • Kayıt olunan seçimlik ders açılmış ise çıkılamaz.
  • Dikey, Yatay veya YGS ile geçiş yapan öğrenciler kayıt esnasında yanlarında mutlaka intibak formlarını bulunduracaklardır.
  • AKTS eksiği olan öğrenciler mutlaka fazladan seçmeli ders almalıdır. (Mezuniyet için önemli)
  • 2018-19 Eğitim-Öğretim yılında mezun durumdaki öğrenciler STAJ (0+1, 4 AKTS) dersini seçmek zorundadır.
  • AA, YT, MU notlu dersler yükseltmeye alınamaz.