İlk Mezuniyet Coşkuyla Kutlandı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ilk mezunlarını verdi. Coşkulu Mezuniyet törenine binlerce mezun ve aileleriyle Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de katıldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 2018-2019 eğitim yılı sonunda mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni gerçekleştirdi. Üniversitenin ilk mezunları olarak mezun olan bin 910 öğrenci Esentepe Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu’nda hep birlikte mezuniyet yemini gerçekleştirerek diplomalarını aldılar. Şehir protokolü, sivil toplum örgütleri de mezun öğrenciler ve ailelerinin heyecanına eşlik etmek için törende yerlerini aldılar. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, açılış konuşmasında, mezuniyet töreninin tarihi bir an olduğunu belirttiği konuşmasında, yeni üniversite olarak bilgiyi beceriyle bütünleştirme misyonuyla ilk mezunları vermenin onurunu yaşadığını ifade etti.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Burak, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, İlçe Kaymakamları, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, sanayi ve iş dünyası temsilcileri, dekanlar, MYO müdürleri, akademisyenler ve SUBÜ çalışanları da katıldı.

REKTÖR SARIBIYIK “İŞ DENEYİMİM VAR DİYECEKSİNİZ”

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü de üniversitenin uygulama misyonuyla öğrencilerini iş dünyasıyla birlikte nitelikli bireyler olarak mezun ettiklerini vurgulayarak “ Biz üniversite eğitiminin ilgili alanla, sektörle, iş dünyasıyla birlikte gerçekleşmesinin gerektiğine inandık. Bu kapsamda tüm çevrelerle etkin bir çalışma gerçekleştirdik. “Sahaya inmeden olmaz” dedik ve önce meslek yüksekokullarımızda, ardından yüksekokul ve fakültelerimizde şimdi de lisansüstü eğitimde uygulamalı eğitim modellerini hayata geçirdik. Ailelerin de, çocuklarından ilk defa duyduğu, belki “o da nasıl olacak?” diye sorguladıkları 3+1 ve 7+1, yani en az bir dönem tam zamanlı iş yeri eğitim modelini geliştirdik ve birçok üniversiteye de öncülük ettik. Burada bulunan öğrencilerimiz kendi alanlarıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip bir şekilde mezun oluyorlar. Belki birçoğu iş yerinden izin alarak şu an mezuniyet törenine gelebildiler. Çünkü bizim öğrencilerimizin bir kısmı daha mezun olmadan uygulamaya gittikleri iş yerlerinde işe alındılar. Diğer öğrencilerimiz de iş deneyimi kazandıkları için bundan sonraki iş başvurularında bir adım önde olacaklar. Bizler, sizleri kendi dallarınızda iyi yetiştirmeye, günümüz şartlarının gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmaya çalıştık. “İş deneyimin var mı” sorusuna “daha yeni mezunum” demek yerine, “evet iş deneyimim var” diyecek netlikte mezun oldunuz. Sizler Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin ilk mezunları olarak bu üniversitenin imajını oluşturacaksınız. Sizler, hem kendiniz, hem de sizden sonraki arkadaşlarınız hakkında toplumdaki tanıtımda en önemli etkiye sahip elçilersiniz. Unutmayın ki, bugün alacağınız diplomalarda sizin emeğinizle birlikte ailelerinizin, hocalarınızın, iş dünyasının emekleri de bulunuyor” dedi.